«Безвіз як у старі добрі часи». Данія відкрила кордони для українців

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
«Безвіз як у старі добрі часи». Данія відкрила кордони для українців

Nick Karvounis / Unsplash

З 17 липня Данія відносить Україну до переліку країн «жовтої» зони за поширенням коронавірусу. Тому українці зможуть в’їжджати туди з туристичною метою та без повної вакцинації.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Данія відкривається для всіх типів подорожей українців вже завтра, 17 липня, з 16:00. Безвіз як у старі добрі часи», — написав Кулеба.

Міністр наголосив, що в’їзд в Данію можливий з негативним тестом на коронавірус (ПЛР-тестом або тестом на антиген) та тестом після прибуття. Якщо людина подорожує літаком, то другий тест можна здати безкоштовно одразу в аеропорту.

Водночас люди, які повністю вакцинувалися препаратами, затвердженими в ЄС, можуть в’їжджати в Данію без будь-яких обмежень, якщо вони мають COVID-сертифікат європейського зразка.

  • Своєю чергою, Німеччина дозволила українцям з 18 липня безперешкодно вʼїжджати на свою територію.
  • Хорватія також спростила умови вʼїзду для українських туристів. Тепер українці можуть здійснити поїздку до Хорватії без необхідності доводити або обґрунтовувати свої причини поїздки, якщо вони відповідають епідеміологічним умовам вʼїзду в країну та можуть надати один з документів, що підтверджує, що турист здоровий.