ВАКС засудив екснардепа Пресмана на 3 роки умовно за майже мільйон гривень компенсації за житло

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Народний депутат України VII і VIII скликань отримав 3 роки умовного терміну за зловживання службовим становищем. Екснардеп незаконно отримав 928 890 гривень компенсації за користування номером у «Готельному комплексі «Національний», маючи власне житло в Києві.

Про це повідомляє пресслужба Вищого антикорупційного суду (ВАКС).

Як зазначається, екснардеп уклав угоду з прокурором, визнавши свою провину. Під час судового засідання він заявив, що щиро розкаюється і добровільно відшкодував завданий збиток у повному обсязі.

Суд призначив колишньому народному депутату узгоджене покарання — 3 роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати держпосади терміном на 1 рік і 17 тисяч гривень штрафу, звільнивши його від відбування покарання з іспитовим терміном у 3 роки.

Протягом цього часу він має періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання.

За даними Transparency International, йдеться про Олександра Пресмана. В організації уточнили, що екснардеп має виплатити штраф у розмірі 17 тисяч гривень і компенсувати 23 тисячі гривень, витрачені на проведення експертиз у справі.