Кулеба розповів деталі неформальної зустрічі Зеленського та Тихановської у Литві

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Кулеба розповів деталі неформальної зустрічі Зеленського та Тихановської у Литві

В'ячеслав Ратинський / УНІАН

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів деталі неформальної зустрічі у Литві президента Володимира Зеленського та лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської.

Про це він повідомив у коментарі «РБК-Україна».

За його словами, Тихановська була присутня у Вільнюсі як запрошений гість на одному з протокольних заходів Конференції з питань реформ в Україні.

«Під час неформального спілкування вона підійшла до президента України Володимира Зеленського, представилася і подякувала за те, що Україна підтримує білоруський народ. Наша держава дійсно щира і послідовна в цій підтримці», — пояснив Кулеба.

Він також зазначив, що Україна зацікавлена в тому, щоб сусідня Білорусь розвивалася як демократична та європейська держава.

  • Одна з лідерів білоруської опозиції Світлана Тихановська, яка виїхала з країни, заявила, що мала неофіційну зустріч із президентом України Володимиром Зеленським під час його візиту до Литви 6—7 липня, де вона зараз проживає. Тихановська зазначила, що Україна приймає у себе десятки тисяч білорусів, які тікають з країни, і допомагає їм з працевлаштуванням.