Україна оголосила склад збірної на Олімпіаду в Токіо. Туди поїде найменша кількість спортсменів за всю історію

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Національний олімпійський комітет України затвердив склад збірної для участі в літних Олімпійських іграх у Токіо.

Про це пише пресслужба НОК.

«Незважаючи на вплив всесвітньої пандемії та суттєві зміни спортивного календаря, зокрема перенесення Ігор з 2020 на 2021 рік, українські спортсмени долали жорсткий кваліфікаційний відбір, виборюючи право представляти країну на змаганнях найсильніших атлетів планети», — йдеться в повідомленні.

Загалом у Токіо поїдуть 158 спортсменів, які змагатимуться у 25 видах спорту. Це найменша кількість за всю історію участі України в літній Олімпіаді. У 2016 році на Олімпіаду в Ріо приїхали 206 українців, а в інші роки це число було ще більшим.

До складу збірної не потрапили олімпійський чемпіон Олег Верняєв (гімнаст) і чемпіон Європи та світу Дмитро Чумак (важкоатлет). Обидва тимчасово відсторонені від спорту через розслідування та підозри у вживанні допінгу.

Водночас у переліку є багато відомих імен: борець і нардеп Жан Беленюк, дзюдоїстка Дар’я Білодід, легкоатлетки Ярослава Магучіх, Юлія Левченко й Ірина Геращенко, тенісистки Еліна Світоліна, Даяна Ястремська, Марта Костюк та інші.

  • Олімпійські та Паралімпійські ігри в Токіо мали відбутися влітку 2020 року. Однак через пандемію коронавірусу їх довелося перенести на нинішній рік — Олімпіада проходитиме з 23 липня до 8 серпня, Паралімпіада — з 24 серпня до 5 вересня.