Міністр оборони Таран розповів про нові туфлі для військовослужбовиць: Зі шнурками та нижчими підборами

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Міністр оборони Таран розповів про нові туфлі для військовослужбовиць: Зі шнурками та нижчими підборами

АрміяInform

Міністр оборони України Андрій Таран заявляє, що на параді до Дня Незалежності жінки-військовослужбовці маршуватимуть у новому зразку туфель — вони мають шнурівку, що дає змогу враховувати різні форми стопи.

Про це він заявив на засіданні уряду 7 липня.

Також у нових туфлях каблук буде набагато меншим. Міністр зазначив, що форму одягу для жінок-військовослужбовців, яка передбачає туфлі на підборах, ухвалили ще у 2017 році.

Нагадаємо, що Таран разом із головнокомандувачем ЗСУ Русланом Хомчаком зустрічалися з курсантками й обговорювали форму. Тоді Таран запропонував жінкам йти на парад у берцях, а Хомчак повідомив, що 99% курсанток підтримують рішення використовувати парадну форму з підборами. Зрештою вони домовилися розглянути експериментальні зразки взуття.

  • 1 липня Міністерство оборони оприлюднило фотографії репетиції військового параду до 30-річчя незалежності України. На них курсантки вчаться крокувати на підборах. У мережі це викликало критику й обурення. У Міноборони відповіли на критику — туфлі з парадної форми не приберуть, але каблук буде нижчим.
  • 2 липня група народних депутатів Верховної Ради обурилися через таку ситуацію та зажадали пояснень від міністра оборони Андрія Тарана. Також вони вимагали провести службове розслідування, а Тарану подарували на знак протесту жіночі туфлі.