Посольство США в Україні тимчасово отримає нового керівника

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Посольство США в Україні тимчасово отримає нового керівника

Alex Edelman / Bloomberg via Getty Images

Посольство США в Україні тимчасово отримає нового керівника замість повіреної у справах Штатів Крістіни Квін, яка йде у відпустку. Замість неї посольство очолить заступник помічника держсекретаря Джордж Кент.

Цю інформацію виданню «Дзеркало тижня» підтвердили в посольстві США.

«Джордж Кент, який наразі займає посаду заступника помічника державного секретаря США в Бюро у справах Європи та Євразії, прибуде до Києва в кінці цього тижня, щоб виконувати обовʼязки тимчасового повіреного у справах у посольстві США в Києві до кінця цього місяця. Тимчасовий повірений у справах США Крістіна Квін повернеться в Україну після двотижневої відпустки і приступить до виконання своїх обовʼязків», — повідомили в дипустанові.

Джордж Кент свого часу вже працював у посольстві США в Україні. Він був заступником посла у 2015—2018 роках.

  • 6 травня 2019 року стало відомо, що посол США в Україні Марі Йованович завершує роботу. Вона терміново відбула до Вашингтону для консультацій. Йованович свідчила Конгресу в розслідуванні про можливий імпічмент Трампа.
  • Згодом Трамп вніс до Конгресу кандидатуру нового посла в Україні – 71-річного генерала Кіта Дейтона. Але процес його призначення затягнувся до президентських виборів у США, які Трамп програв. Тому нового посла США в Україні обиратиме вже адміністрація Джо Байдена.