МОЗ відкрив в Україні майже 200 центрів вакцинації від коронавірусу. Найбільше — у Києві та Дніпропетровській області

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністерство охорони здоров’я відкрило майже 200 центрів масової вакцинації від коронавірусу. Найбільше їх у Києві та Дніпропетровській області.

Про це пише пресслужба МОЗ у своєму Facebook.

«Центри вакцинації відкриваються у спорткомплексах, на стадіонах, у виставкових і торгово-розважальних центрах, у школах, палацах культури, кінотеатрах, готелях, на заводах, у бізнес-центрах, банках і в медичних установах. Більшість цих центрів працює лише у вихідні, решта працює і в робочі дні», — йдеться в повідомленні.

Там повідомили, що в таких пунктах вакцинують тих, хто отримав запрошення або попередньо записався на вакцинацію, а також у порядку живої черги всіх тих, хто є в листі очікування. Пріоритет надається літнім людям, а вакцинують китайським препаратом CoronaVac.

У МОЗ наголосили, що перелік центрів і графік їхньої роботи постійно оновлюються. З актуальним списком можна ознайомитися за посиланням.

  • У Міністерстві охорони здоров’я розповіли, що наприкінці липня — на початку серпня в Україні розпочнеться останній, п’ятий етап вакцинації населення від коронавірусу. Тоді щеплення робитимуть усім охочим. На цьому етапі в пункти масової вакцинації прибудуть усі доступні в Україні вакцини, зокрема Pfizer.