У Росії встановили місце аварії пасажирського літака Ан-26. Всі на борту загинули

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Російські екстрені служби встановили місце падіння пасажирського літака Ан-26, на борту якого перебували 28 людей.

Як повідомляють повідомляють РИА Новости і ТАСС, літак впав в Охотське море.

Звʼязок із рейсом № 251 Петропавловськ-Камчатський — Палана зник за 10 хвилин перед маневром при заході на посадку в 9 кілометрах від селища Палана. За даними Росавіації, літак ішов на посадку у складних погодних умовах (туман і сильна хмарність).

Уламки літака шукають вертольоти Мі-8 і спецлітак.

Уряд Камчатського краю тим часом опублікував список із 22 пасажирів, серед яких виявилися двоє дітей. Майже всі пасажири — жителі селища Палана. У списку голова селища, начальник мобілізаційного відділу адміністрації та його дружина, а також начальник фінансового управління адміністрації.

Слідчий комітет почав розслідувати порушення правил безпеки руху й експлуатації повітряного транспорту.

Гендиректор АТ «Камчатське авіапідприємство» Олексій Храбров заявив, що літак був технічно справний. Його сертифікат льотної придатності закінчується 30 серпня 2021 року.

Пізніше ЗМІ повідомили, що рятувальники знайшли уламки літака приблизно в 4-5 км від злітно-посадкової смуги біля селища Палана. За даними Росавіації, літак впав, коли заходив на посадку на друге коло. Всі люди на борту загинули. Зараз рятувальники шукають тіла.

  • Уранці 6 липня на Камчатці зник пасажирський літак Ан-26, на борту якого перебували 22 пасажири і шість членів екіпажу. Літак мав приземлитися в аеропроту Палани о 05:50, але незадовго до цього звʼязок з ним втратили.