Зеленський: Україна до кінця 2023 року отримає власний військовий корабель

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Володимир Зеленський заявив, що Україна до кінця 2023 року отримає власний військовий корабель, будівництво якого вже почали в Туреччині.

Про це президент повідомив під час виступу перед Військово-морськими силами України.

«Наші турецькі друзі активно підтримують і розвиток корабельного складу ВМС України. Перший корпус нашого сучасного корвета вже закладений в Туреччині і буде добудований в Україні до кінця 2023-го», — сказав Зеленський.

Крім того, за його словами, незабаром Україна отримає турецькі безпілотники Bayraktar, які передадуть українській морській авіації.

«Успішним є рух щодо посилення нашої морської авіації. Ми очікуємо вже незабаром отримати сучасні та ефективні безпілотні літальні апарати Bayraktar», — сказав глава держави.

Він зазначив, що українські військові, які керуватимуть цими безпілотниками, вже завершують підготовку в Туреччині.

Також президент наголосив, що наступного року американська сторона розпочне передачу Україні швидкісних бойових катерів Mark VI.

  • 28 червня в Чорному морі стартували навчання України, НАТО і союзників Sea Breeze. У море для участі в них зайшов американський есмінець USS Ross. Навчання Sea Breeze цього року триватимуть до 10 липня. У них беруть участь понад 5 тисяч військових, 32 кораблі, а також 40 літаків і 18 команд спеціальних операцій.
  • Росія закликала НАТО відмовитися від навчань через «агресивний характер» і «заохочення мілітаристських настроїв» України.