Українські прикордонники заявили, що не отримували від Білорусі жодних повідомлень про закриття кордону

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Держприкордонслужба України не отримувала від білоруських органів жодних офіційних повідомлень про закриття кордону. Перед цим самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив прикордонним військам повністю перекрити кордон з Україною через «величезну кількість зброї», яка нібито звідти надходить.

Відповідне повідомлення українські прикордонники оприлюднили у Facebook.

«Щодо цього інформуємо, що останнім часом прикордонні наряди, які несуть службу на «зеленій ділянці» кордону з Білоруссю та в пунктах пропуску, не спостерігають якихось суттєвих змін в організації білоруською стороною охорони кордону та пропуску через кордон», — заявила ДПСУ.

Прикордонники уточнюють, що зараз, навпаки, зменшилася кількість спроб протиправної діяльності на кордоні з Білоруссю.

Зазначимо, що від серпня 2020 року (коли в Білорусі почались протести) українські прикордонники на кордоні з нею несуть службу в посиленому режимі, як на сухопутному, так і на річковому сегментах. Прикордонне відомство України також контролює повітряний простір дронами й авіацією.

  • 2 липня Лукашенко заявив, що на території країни розкрили «сплячі терористичні осередки» та «загони самооборони», до яких причетні Німеччина, США, Україна, Польща і Литва. Відтак він доручив прикордонникам повністю перекрити кордон з Україною.