Майже 200 українців, які застрягли у Греції, уже повертаються додому

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що 184 українці, які застрягли у Греції, вилетіли із Салонік до Києва.

«184 громадянина України, з яких 41 дитина, щойно вилетіли із Салонік до Києва. Як обіцяли, повертаємо українців, які застрягли у Греції», — написав Кулеба у Twitter.

Глава МЗС додав, що незабаром відбудеться ще два рейси, оскільки через припинення роботи найбільшого туроператора у Греції застрягли понад 500 українців.

Раніше компанія Mouzenidis Travel Greece заявила, що через скрутне становище змушена призупинити виконання своїх зобовʼязань. Спочатку повідомлялося, що приймати й обслуговувати нових клієнтів на території Греції не будуть з 18 до 26 червня. Проте згодом на сайті компанії з’явилося оголошення про продовження призупинки роботи до 31 липня. Водночас туроператор попередив, що точні терміни відновлення діяльності невідомі.

  • У червні Греція змінила правила вʼїзду для туристів, зокрема й українців. Тепер для вʼїзду досить показати тільки негативний результат експрес-тесту на коронавірус. До того ж країна дозволила в’їзд дітям до 12 років без будь-яких документів про те, що вони не хворіють на COVID-19.