У Криму окупанти підрахували суму збитків після повені

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Зареєстрований збиток після повені в окупованому Росією Криму становить понад 70 мільйонів гривень.

Про це йдеться на сайті так званого уряду регіону.

Окупаційна влада півострова склала 991 акт про збитки. За їхніми підрахунками, сума шкоди сягнула 201 мільйона рублів, або понад 70 мільйонів гривень.

У повідомленні йдеться, що наразі виплати отримала 941 особа на загальну суму у 22,8 мільйона гривень.

У всіх «муніципалітетах», де був введений режим надзвичайної ситуації, тривають аварійно-відновлювальні роботи: прибирають підвали, відкачують воду, проводять дезінфекцію.

До повені у Криму призвели рясні дощі. Місцеві річки вийшли з берегів, найсильніше затопило Ялту і Керч, постраждала також Феодосія.

Заборону на купання в морі та відпочинок на центральних пляжах продовжили ще на тиждень. Раніше «Крим.Реаліі» повідомили про одного загиблого, 18 постраждалих від стихії та одну зниклу безвісти жінку.

  • 16 березня 2014 року на території українського Криму відбувся невизнаний міжнародною спільнотою «референдум про статус півострова». Президент Росії Володимир Путін 18 березня 2014 року одноосібно оголосив про «включення Криму до складу РФ». Відтак Росія анексувала українську територію.
  • Україна, Європейський Союз, Сполучені Штати і жодна цивілізована країна не визнали результати голосування на цьому «референдумі» та запровадили санкції проти Росії.