Зеленський пояснив, чому вирішив використовувати РНБО як інструмент впливу

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
Зеленський пояснив, чому вирішив використовувати РНБО як інструмент впливу

Офіс президента України / Facebook

Раду національної безпеки та оборони вирішили використати як інструмент впливу, оскільки саме вона могла стати швидкою «реакцією чи запобіжником» для ситуації, що склалася.

Про це Володимир Зеленський розповів в інтервʼю «VIP з Наталією Мосейчук».

«Я пам’ятаю, що ми зібралися командою — треба швидко діяти, які є варіанти? Варіант А — дуже швидко змінювати законодавство, Б — зупинити це. Ми обрали Б, а потім А. Тому що треба було діяти дуже швидко. Ми прийшли змінювати країну, давайте її змінювати. Тому все, що в мене є під рукою, уся влада, уся моя зброя — а РНБО один з видів зброї, я її застосовую», — пояснив президент.

Також Зеленський розповів, що особисто зустрічався з главою Конституційного суду Олександром Тупицьким і сказав йому, що законопроєкти треба змінювати поправками, але не руйнувати їх.

Однак президент вважає, що суддя не зрозумів його, тож Зеленський поставив підпис під рішенням РНБО, аби «зупинити руйнування антикорупційних та інших реформ».

  • 24 червня президент України Володимир Зеленський увів у дію санкції Ради національної безпеки і оборони проти українських бізнесменів Дмитра Фірташа і Павла Фукса, а також низки осіб, які представляють російський бізнес.
  • Також Україна запровадила санкції проти російських банків, які працюють на окупованих Росією територіях у Донецькій та Луганській областях, а також у Криму.