РНБО назвала сім країн, з яких до України може потрапити штам «Дельта»

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

За визначенням РНБО, небезпечний штам коронавірусу «Дельта» може потрапити до України із семи країн: Індії, Великої Британії, Португалії, Росії, Польщі, Румунії, Словаччини. Саме там нині спостерігається циркуляція мутованого штаму.

Про це інформує Апарат РНБО.

«Зокрема, може йтися про такі країни, як Індія, Велика Британія, Португалія та Російська Федерація, а також Польща, Румунія та Словаччина, де спостерігається циркуляція цього штаму. Загалом, за словами фахівців, нині поширення варіанту «Дельта» коронавірусу SARS-CoV-2 зафіксовано вже у 92 країнах», — йдеться в повідомленні.

На нараді також порушили питання про можливість введення додаткових карантинних обмежень і вдосконалення вітчизняних протоколів лікування. Однак жодних посилених обмежень для українців поки не анонсували.

Проте з 25 червня 2021 року громадянам, які прибули з Індії, Великої Британії, Росії, Португалії або перебували на їхній території не менше семи днів, заборонено перетин державного кордону України без негативного результату експрес-тесту на коронавірус.

  • За даними департаменту громадського здоровʼя Великої Британії, цей штам у 1,6 раза заразніший за «Альфа», у 2,26 раза частіше призводить до госпіталізації та у 1,45 раза частіше — до реанімації.
  • Всесвітня організація охорони здоров’я визнала штам коронавірусу «Дельта» більш заразним, а вперше його виявили в Індії.
  • Водночас виробники вакцин запевняють, що їхні препарати залишаються ефективними й проти цього штаму вірусу.