Нардеп Камельчук, який називав коронавірус вигадкою, став спікером у ПАРЄ на тему COVID-паспортів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Нардеп Камельчук, який називав коронавірус вигадкою, став спікером у ПАРЄ на тему COVID-паспортів

Кузьмін Олександр / УНІАН

Народний депутат від «Слуги народу» Юрій Камельчук став спікером у Парламентській асамблеї Ради Європи на дебатах на тему запровадження COVID-паспортів. Сам депутат раніше називав цю хворобу вигадкою, а вакцинацію — змовою.

Про це Камельчук повідомив у своєму Facebook.

«Варто зберегти баланс між потребами стримування загроз пандемії, правами людини та можливостями бізнесу, особливо відпочинкового, що актуально особливо влітку», — зазначив він.

  • У середині грудня 2020 року Камельчук назвав коронавірусну хворобу вигаданою і додав, що не вірить у ефективність розроблених проти неї вакцин. Пізніше він пояснив свої слова тим, що нібито мав на увазі світову стратегію вакцинації, яка не залишає людям права від неї відмовитись.
  • Але на початку січня знову заявив, що вакцини від коронавірусу містять шкідливі інгредієнти, які вже призвели до смертей людей. На його думку, «примусова вакцинація» — це спосіб створення «додаткових штучних кордонів та привід підкорити непідкорених». Також, за словами Камельчука, запроваджений в Україні жорсткий карантин порушує Конституцію і призведе до позовів проти уряду