Євросоюз продовжив санкції проти Росії за окупацію Криму

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Євросоюз продовжив санкції проти Росії за окупацію Криму

Thierry Monasse / Contributor

Європейський Союз продовжив санкції проти Росії за окупацію Криму.

Про це повідомили у пресслужбі Ради ЄС.

Обмежувальні заходи триватимуть щонайменше до 23 червня 2022 року.

Санкції стосуються імпорту в ЄС товарів із Криму або Севастополя, інфраструктурних та фінансових інвестицій, а також туристичних послуг на півострові.

До того ж під обмеженнями перебувають експорт певних товарів і технологій кримським компаніям або для використання в Криму в транспортному, телекомунікаційному та енергетичному секторах, або для розвідки і видобутку нафти, газу і мінеральних ресурсів.

У Євросоюзі наголосили, що не визнають незаконну анексію Криму і Севастополя Росією і продовжують засуджувати це порушення міжнародного права.

  • 16 березня 2014 року на території українського Криму відбувся невизнаний міжнародною спільнотою так званий «референдум про статус півострова».
  • Президент Росії Володимир Путін 18 березня 2014 року одноосібно оголосив про «включення Криму до складу РФ». У такий спосіб Росія анексувала українську територію.
  • Україна, Європейський Союз, Сполучені Штати та жодна інша цивілізована країна не визнали результати голосування на так званому «референдумі» та запровадили санкції проти Росії.