США ввели нові санкції проти Росії за анексію Криму і окупацію Донбасу. Під них потрапив російський генерал і «МДБ ЛНР»

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
США ввели нові санкції проти Росії за анексію Криму і окупацію Донбасу. Під них потрапив російський генерал і «МДБ ЛНР»

Alexander Popov / Unsplash

США ввели санкції проти фізичних 3 та 9 юридичних осіб Росії у звʼязку з анексією Криму та окупацією окремих районів Донецької та Луганської областей, повідомляє Міністерство фінансів США.

У список потрапили: «заступник міністра державної безпеки ЛНР» Олександр Басов, колишній працівник СБУ Андрій Сушко, який після анексії Криму перейшов на службу в ФСБ і російський генерал Володимир Зарицький, який раніше командував ракетними військами та артилерією Збройних сил Росії.

До перелік компаній увійшли: «Міністерство держбезпеки ЛНР», кримські санаторії «Ай-Петрі», «Дюльбер», «Місхор», Mriya Resort & SPA і компанія «Гарант-СВ», яка також працює в цій сфері, енергогенеруюча компанія «КримТЕЦ», кримська будівельна компанія «Керуюча компанія інфраструктурних проектів», компанія з управління нерухомістю «Південний проект» (Санкт-Петербург).

«Це додаткові санкції проти 3 осіб і 9 компаній, які підтримують спроби Росії інтегрувати український Крим шляхом інвестування або які причетні до серйозних порушень прав людини на Донбасі чи в Криму», — сказав спецпредставник США Курт Волкер, передають «Українські новини».