Трамп затвердив порядок дотримання санкцій проти РФ. У перспективі деяким росіянам можуть відмовляти у візі і депортувати з США

Дата:
Трамп затвердив порядок дотримання санкцій проти РФ. У перспективі деяким росіянам можуть відмовляти у візі і депортувати з США

Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

Президент США Дональд Трамп затвердив порядок дотримання санкцій проти Росії за анексію Криму і окупацію Донбасу, - повідомляється на сайті Білого дому.

Згідно з рішенням, президент делегує міністру фінансів США повноваження щодо введення санкцій. Але при цьому Міністерство фінансів США зобовʼязане з цього питання консультуватися з Державним департаментом США.

У листі керівникам Сенату і Палати представників, якого Трамп направив разом з цим указом, йдеться, що документ спрямований на суворе дотримання режиму санкції. Указ не передбачає нових санкцій, а лише упорядковує режим застосування вже діючих обмежувальних заходів проти Росії.

У документі також перераховуються можливі санкції, які можуть бути введені США щодо фізичних та юридичних осіб з Росії. Наприклад, їм можуть обмежити кредитування до $10 млн в рік, або зовсім заборонити отримання позик. Мінфін США може заморозити їх активи, заборонити американським громадянам і компаніям мати справу з особами з санкційного списку. Також особам з цього списку можуть відмовити у видачі віз, а якщо вони перебуватимуть на території США — їх можуть депортувати.

Перед цим Трамп підписав указ, який дозволяє ввести санкції проти громадян інших держав за втручання в американські вибори. Санкції можуть ввести не тільки проти тих, хто втручався в роботу інфраструктури, але і проти тих, хто поширював дезінформацію і пропаганду.