Прогноз погоди на тиждень: українців попередили про посилення спеки до +35 градусів

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Прогноз погоди на тиждень: українців попередили про посилення спеки до +35 градусів

Marie-Sophie Tékian / Unsplash

В Україні найближчими днями посилиться спека, повітря розжариться до +35 °С.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook синоптик Наталка Діденко.

«На тижні готуйтеся до +30...+35 °С в Україні. Вже завтра у більшості областей впродовж дня очікується +29...+33 °С», — написала вона.

За даними синоптика, трохи свіжішим буде повітря над південною частиною України — +23...+29 °С.

Водночас Діденко прогнозує переважно суху погоду, локальні короткі дощі пройдуть на заході та півдні країни.

«Найближчої ночі короткочасні грозові дощі пройдуть на Одещині, Миколаївщині, зачеплять деякі райони Херсонщини та Криму», — додала вона.

У Києві у вівторок, 22 червня, синоптик прогнозує суху погоду з температурою +30...+32 °С. Така спека триватиме до кінця тижня, лише у неділю, 27 червня, стане прохолодніше — до +25...+27 °С.

В Україні послаблення спеки очікується в суботу у західних областях, у неділю — ще й у північних. З понеділка, 28 червня, на всій території країни буде +25...+30 °С.

  • Раніше синоптики спрогнозували в Україні на триденні вихідні (через свято Трійці) спеку до +31 °С. Дощі не оминуть центральні, західні та південні області.
  • У найближчі дні, 21—23 червня, в Укргідрометцентрі попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки у більшості північних, західних та східних областей.
  • Раніше в Укргідрометцентрі спрогнозували погоду на червень 2021 року — опади і температура будуть у межах кліматичної норми. Після першої декади червня температура почне підвищуватися і сягатиме +40 °С.