Австралійські вчені почали випробування вакцини нового типу від коронавірусу у вигляді спрею

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Австралійські вчені почали випробування вакцини нового типу від коронавірусу у вигляді спрею

Japanexperterna.se / Flickr

В Австралії почалися клінічні випробування нового типу вакцини проти COVID-19, яка вводитиметься в організм за допомогою назального спрею.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Вчені з дослідницької організації Nucleus Network в Брисбені вважають, що лікування може бути більш ефективним проти вірусу, ніж препарати AstraZeneca й Pfizer, і що воно дозволить зробити щеплення пацієнтам, які бояться голок.

Медичний директор Nucleus Network доктор Пол Гріффін, сказав, що цей препарат націлений на зниження ризику зараження, тоді як інші ліки в основному захищають від розвитку важких симптомів COVID-19.

«Основна перевага полягає в тому, що коли ми вводимо вакцину тим же шляхом, яким потрапляє патоген або вірус, то, сподіваюся, відповідь буде більш ефективною і фактично запобігатиме проникненню вірусу», — сказав Гріффін. Австралійські дослідники зазначають, що вакцина у вигляді назального спрею буде доступна через 1-2 роки.

  • Раніше повідомлялося, що Центральний науково-дослідний інститут (ЦНДІ) Міноборони Росії розробляє ліки проти коронавірусу у вигляді жувальної гумки.
  • Російський Інститут імунології, який входить у структуру Федерального медико-біологічного агентства (ФМБА), отримав патент на комбінований лікарський засіб проти COVID-19 у вигляді спрею для носа або рідини для інгаляцій.