«Чемп мирно пішов з життя». Білий дім повідомив про смерть вівчарки Байденів

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Президент США Джо Байден і його дружина Джилл поділилися сумною новиною про смерть домашнього улюбленця — німецької вівчарки на імʼя Чемп.

Про це очільник Білого дому повідомив у Twitter.

«З важким серцем ми повідомляємо вам сьогодні, що наша дорога німецька вівчарка Чемп мирно пішов з життя у себе вдома», — йдеться в заяві президента і першої леді.

Чемп був улюбленцем Байденів упродовж 13 років. Наразі у них залишився ще один пес — вівчарка Мейджор. Зараз собаці три роки — він молодший за Чемпа на 10 років.

  • На початку президентства Байден переїхав до Білого дому зі своїми домашніми улюбленцями. Цій традиції слідували багато американських президентів. Дональд Трамп став першим президентом США за понад 100 років, у якого не було домашнього улюбленця в Білому домі. Він пояснював, що не має домашнього улюбленця через брак часу.
  • 8 березня стало відомо, що Мейджор покусав охоронця Білого дому. Після цього собак відправили на тренування до будинку Байденів у штаті Делавер, де вони прожили довгий час. Проте пізніше тварин повернули назад.
  • Однак наприкінці березня стало відомо, що Мейджор знов покусав людину. За даними ЗМІ, йшлося про співробітника Служби національних парків, який вигулював пса.