У Києві затримали «кримінального авторитета», якого вже тричі депортували з України. І зроблять це вчетверте

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
У Києві затримали «кримінального авторитета», якого вже тричі депортували з України. І зроблять це вчетверте

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У столиці правоохоронці затримали «кримінального авторитета» на прізвисько «Дід». Йдеться про 56-річного громадянина Вірменії, якого у липні минулого року видворили з України із забороною в’їзду на 15 років.

Про це інформує Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції.

Неодноразово судимий чоловік має суттєві зв’язки з криміналітетом. Раніше він відбував 12-річне покарання у виправних колоніях на Херсонщині та Львівщині — там мав статус так званого «смотрящого».

У лютому 2019 року Ужгородський міськрайонний суд вирішив видворити зловмисника за межі України, але вже за два місяці «Дід» повернувся, після чого його знову затримали.

Вдруге його видворили у серпні 2019 року із забороною в’їзду на пʼять років. Змінивши ім’я, він удруге повернувся в Україну вже у жовтні. Кілька місяців потому правоохоронці знову викрили зловмисника.

Третє видворення «авторитета» відбулося у липні 2020-го. Тоді йому до 2035 року заборонили в’їзд в Україну.

Цього разу він вирішив повернутися через пункт пропуску Волинської митниці. Правоохоронці запевняють, що депортують чоловіка учетверте.

  • 14 травня Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти 557 «злодіїв у законі» та 111 кримінальних авторитетів.
  • 21 травня Печерський районний суд Києва 21 травня обрав запобіжні заходи злодіям у законі на прізвиська «Умка» та «Лаша Сван». Їх обох взяли під варту в залі суду. «Умку» та «Лашу Свана» називають найвпливовішими в Україні злодіями в законі.