«Слуга» Верещук спростувала інформацію ЗМІ про можливу відставку Авакова: Ця людина вибудувала вертикаль

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
«Слуга» Верещук спростувала інформацію ЗМІ про можливу відставку Авакова: Ця людина вибудувала вертикаль

Кузьмін Олександр / УНІАН

Парламентська монобільшість не обговорює питання відставки Арсена Авакова з посади голови МВС.

Про це заявила член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Ірина Верещук, передає Інтерфакс-Україна.

«Зараз питання відставки Авакова не стоїть. І наша фракція його не обговорювала. Якщо у когось є якісь амбіції, емоції або бажання, тільки через те, що комусь здається, ніби Аваков отримує занадто багато впливу як для глави МВС, то це велика помилка. Я розглядаю Авакова не як людину, прізвище, а як елемент національної безпеки», — сказала вона.

Ірина Верещук наголосила, що Арсен Аваков займає ключове місце в конструкції безпеки України.

16 червня видання «Українська правда» та «НВ» опублікували інформацію про можливу відставку Арсена Авакова з посади очільника МВС — начебто такі плани обговорюють в ОП. Саме цю інформацію й коментувала Верещук.

«Ця людина вибудувала вертикаль, вона контролює всі процеси в МВС», — зазначила нардеп і додала, що деякі напрями за лінією МВС потребують доопрацювання.

«Є питання, і це природно, вони повинні бути. Але я переконана, що на сьогодні Аваков відповідає займаній посаді», — підкреслила Ірина Верещук.

  • Арсен Аваков очолює Міністерство внутрішніх справ з лютого 2014 року, загалом він був мінстром у чотирьох урядах: Арсенія Яценюка, Володимира Гройсмана, Олексія Гончарука та Дениса Шмигаля. Активісти неодноразово організовували акції за відставку глави МВС, але президент Зеленський вважає, що Аваков «потужний міністр».
  • Зокрема, цьогоріч на великій пресконференції Володимир Зеленський зазначив, що глава МВС Арсен Аваков не зможе залишитися на своїй посаді, якщо суд присяжних виправдає підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета.