Футболістові Еріксену імплантують дефібрилятор. Карʼєра гравця — під питанням

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Футболістові Еріксену імплантують дефібрилятор. Карʼєра гравця — під питанням

Twitter / Fodboldlandsholdene

Футболісту збірної Данії Крістіану Еріксену встановлять кардіостимулятор після того, як він пережив клінічну смерть під час матчу його команди проти Фінляндії на Чемпіонаті Європи.

Про це повідомила Федерація футболу Данії.

Футболіст пройшов поглиблене обстеження серця. Імплантований кардіовертер-дефібрилятор (ІКД) зазвичай рекомендують встановлювати після серцевих нападів або виявлення загрозливих для життя порушень серцевого ритму.

Еріксен уже погодився на операцію після рекомендацій данських і міжнародних фахівців.

Згідно з даними з відкритих джерел, пацієнти з ІКД можуть виконувати майже всі види фізичних навантажень і займатися всіма видами спорту, які не загрожують пошкодити ІКД. Пацієнтам радять убезпечувати від надмірного навантаження плечі, руки і тулуб, оскільки саме в цій зоні вживлюють дефібрилятор і це може пошкодити ІКД або дроти, які йдуть від генератора ІКД до серця пацієнта.

Поки неясно, чи зможе Еріксен продовжити карʼєру. Серед футболістів з подібним пристроєм продовжує виступати гравець збірної Нідерландів Дейлі Блінд. Гравець теж втратив свідомість на одному з матчів у 2019 році, після чого йому встановили ІКД.

  • 12 червня матч Чемпіонату Європи між збірними Данії та Фінляндії перервали після того, як Еріксен знепритомнів. Інцидент стався на 40-й хвилині. Еріксен впав на газон, після чого до нього підбігли медики і почали надавати допомогу. Гравець не приходив до тями, і лікарям довелося робити йому непрямий масаж серця. Після розряду дефібрилятора його серце запустилося. Що стало причиною зупинки серця футболіста — лікарі поки не знають.
  • Пізніше Еріксен опублікував фотографію з лікарні і повідомив про стан свого здоровʼя.