Microsoft припинить підтримку Windows 10 у 2025 році. Її замінить нова операційна система

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Microsoft припинить підтримку Windows 10 трохи більше, ніж через 10 років після першої презентації операційної системи. З 14 жовтня 2025 року більше не буде нових оновлень або виправлень безпеки для версій Home і Pro.

Компанія вперше анонсує припинення підтримки Windows 10, зазначає ВВС.

Такий крок може бути ще одним натяком на те, що 24 червня компанія представить нову ОС — Windows 11.

Наступного тижня корпорація готує спеціальний захід, присвячений Windows, щоб представити наступне покоління операційної системи. За останній місяць Microsoft неодноразово натякала на вихід «нового покоління Windows», щоправда, компанія так і не дала прямої відповіді, що це означає — глобальне оновлення Windows 10 чи вихід нової номерної версії операційної системи.

Очікується, що в новій ОС буде повністю перероблений користувацький інтерфейс і магазин Windows. Також Microsoft працює над чимось під кодовою назвою «Сонячна долина», яку компанія назвала «радикальним візуальним оновленням Windows».

  • Спершу Microsoft зобовʼязалася підтримувати Windows 10 протягом 10 років, при цьому спершу дата закінчення основної підтримки була призначена на 13 жовтня 2020 року.
  • Разом з тим інсайдер Бред Семс, з посиланням на джерела, писав у травні, що корпорація Microsoft не випускатиме в цьому році полегшену операційну систему Windows 10X для ноутбуків, а зосередиться на оновленні Windows 10 (робоча назва Sun Valley).