Від браузера Internet Explorer відмовляться у 2022 році. Замість нього буде новий

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Від браузера Internet Explorer відмовляться у 2022 році. Замість нього буде новий

Javier Aroche / Flickr

Компанія Microsoft анонсувала припинення роботи браузера Internet Explorer у 2022 році. Замість нього буде інший браузер — Edge.

Про це компанія повідомила у блозі Windows.

Internet Explorer стане недоступним для переважної більшості користувачів Windows 10 з 15 червня 2022 року. Після цього його продовжать підтримувати лише у корпоративній версії Windows 10 LTSC.

Водночас у компанії запевнили, що браузер Edge здатний коректно відображати застарілі сайти і додатки, у нього краща швидкість завантаження сторінок, більша зручність у користуванні та посилена безпека — тому в Internet Explorer більше немає необхідності.

Microsoft поетапно виводить з обороту застарілий браузер. З кінця 2020 року він перестав працювати з Microsoft Teams, а з 17 серпня 2021 року Internet Explorer не буде зʼєднуватися з сервісами Office 365, OneDrive, Outlook та іншими. Браузер Edge представили у 2015 році.

  • Internet Explorer зʼявився у 1995 році і став одним з головних символів і відомих знаків операційної системи від Microsoft. Розробляти нові версії браузера припинили у 2015 році.