У Румунії мікроавтобус із українцями протаранив вантажівку: загинули двоє людей

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Румунії біля кордону з Угорщиною мікроавтобус із українцями вʼїхав у вантажівку, припарковану на аварійній смузі, — дві людини загинули.

Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко, цитує Укрінформ.

«Один українець помер на місці, інша наша громадянка померла в лікарні від отриманих травм. Двоє громадян України госпіталізовані у важкому стані, їм надається необхідна медична допомога. Стан решти пасажирів — задовільний, загроз їхньому життю немає», — розповів він.

За словами Ніколенка, в мікроавтобусі перебували 16 українців та один громадянин Молдови, які прямували з України до Чехії.

Наразі поліція встановлює всі обставини ДТП, водія мікроавтобуса затримали. За попередньою версією, він не впорався з керуванням.

Як повідомили в Інспекції з надзвичайних ситуацій Арадського повіту, ДТП сталася в ніч проти понеділка, 14 червня, біля румунського міста Недлак.

  • 6 березня в Польщі, біля міста Ярослав у ДТП потрапив рейсовий автобус Познань — Херсон. На місці загинули пʼять українців і понад 30 постраждали. Шостий пасажир помер у лікарні. Загалом в автобусі було 57 осіб, зокрема два водії. Поліція попередньо встановила, що водій на великій швидкості не вписався в поворот. Через два місяці після аварії в реабілітаційному центрі померла сьома постраждала.
  • 22 березня в Польщі рейсовий автобус з українцями потрапив у ДТП недалеко від міста Замостя. Одна людина загинула, а пʼятеро людей госпіталізували.