Велика Британія відтермінує скасування коронавірусних обмежень на 4 тижні

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Велика Британія відтермінує скасування коронавірусних обмежень на 4 тижні

Влада Великої Британії вирішила перенести скасування всіх протиепідемічних обмежень, яке було заплановане на 21 червня.

Про це пише BBC.

Рішення має в понеділок затвердити премʼєр-міністр Борис Джонсон. Скасування обмежень відтермінують на 4 тижні. Уряд намагається досягти своєї мети — прищепити кожного дорослого хоча б однієї дозою вакцини до кінця липня.

Очікується, що намагаючись помʼякшити критику Джонсон скасує обмеження на кількість гостей на весіллях і дозволить проводити спортивні та культурні заходи з великою кількістю сидячих місць на відкритому повітрі.

Британський премʼєр заявляв, що індійський штам коронавірусу може перешкодити ослабленню локдауну. Зараз у Великій Британії спостерігається зростання кількості хворих штамом Delta, вперше виявленим в Індії. Вважається, що він приблизно на 60% більш заразний, ніж «британський» штам і вдвічі частіше призводить до госпіталізації інфікованих людей.

  • З 12 квітня Велика Британія послабила основні карантинні обмеження і перейшла до другого етапу помʼякшення заходів. Відкрилися всі другорядні магазини, перукарні і зоопарки. Готелі та пансіонати в країні залишаються закритими, однак дозволили роботу кемпінгів. Пабах і ресторанах дозволили працювати, але обслуговувати клієнтів можна тільки на відкритому повітрі.
  • 1 червня повідомлялося, що у Великій Британії вперше з початку пандемії коронавірусу за добу не виявили жодного смертельного випадку серед заражених.