Мінʼюст США розслідує спроби адміністрації Трампа отримати доступ до телефонів лідерів демократів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Мінʼюст США розслідує спроби адміністрації Трампа отримати доступ до телефонів лідерів демократів

Gage Skidmore / Flickr

Міністерство юстиції США розслідує спроби адміністрації Трампа отримати доступ до записів телефонних розмов провідних представників Демократичної партії.

Про це повідомляє BBC.

За даними американських ЗМІ, у 2017—2018 роках прокурори під керівництвом глави Мінʼюсту Джеффа Сешнса направили компанії Apple повістки з вимогами надати дані з телефонів глави комітету Конгресу з питань розвідки Адама Шиффа і ще одного члена Демократичної партії, представника штату Каліфорнія Еріка Сволуелла. Саме комітет з питань розвідки опікувався розслідуванням про можливі звʼязки президента Дональда Трампа з Росією і втручання Москви в американські вибори.

Генеральний інспектор Міністерства юстиції Майкл Горовіц заявив, що його офіс починає перевірку «законності використання повісток та інших юридичних інструментів для отримання стенограм розмов» членів Конгресу.

  • У травні повідомлялося, що генеральна прокуратура Нью-Йорка почала кримінальне розслідування проти компанії Trump Organization, яка контролює нерухомість та інші активи експрезидента США Дональда Трампа. Спочатку розслідування носило цивільний характер — компанію в 2019 році запідозрили у махінаціях з відомостями про вартість нерухомості для отримання кредитів.
  • У грудні 2020 року Трамп помилував 15 осіб, двоє з яких — Джордж Пападопулос і Алекс ван дер Цваан — фігуранти справи про втручання Росії в американські вибори в 2016 році.