Офіс Зеленського прибрав з тексту його розмови з Байденом слова про підтримку вступу України до НАТО

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Офіс Зеленського прибрав з тексту його розмови з Байденом слова про підтримку вступу України до НАТО

Getty

Офіс президента змінив текст повідомлення про телефонну розмову Володимира Зеленського та президента США Джо Байдена, прибравши звідти слова американського лідера про підтримку вступу до НАТО.

На це звернула увагу «Українська правда».

У повідомленні Офісу Зеленського йшлося: «Президент США наголосив на цілковитій підтримці євроатлантичної інтеграції України та важливості надання Українській державі Плану дій щодо членства в Альянсі. Він запевнив, що позиція України обов’язково буде врахована під час обговорення стратегічних питань у НАТО, а також планованих заходів найвищого рівня».

Тепер цей абзац у повідомленні виглядає наступним чином: «Джо Байден запевнив, що позиція України обов’язково буде врахована під час обговорення стратегічних питань у НАТО, а також запланованих заходів найвищого рівня. Володимир Зеленський наголосив на важливості надання Українській державі Плану дій щодо членства в Альянсі».

Американське видання Axios також заперечило слова Байдена про підтримку надання ПДЧ у Північноатлантичному альянсі. «Українці неправильно охарактеризували заяву та виправили допис», — заявив виданню представник американської Ради національної безпеки.

  • Розмова між Байденом і Зеленським відбулася 7 червня. Серед іншого, Байден підтримав ініціативу Зеленського про створення «Кримської платформи». Він запевнив, що Сполучені Штати будуть представлені на саміті ініціативи на високому політичному рівні. Зеленський окремо подякував США за рішення надати Україні 900 тисяч доз вакцини проти коронавірусу.
  • Перед цим президент Володимир Зеленський заявив про готовність зустрітися із президентом США Джо Байденом перед його переговорами з Володимиром Путіним.