Вартість американської мережі кінотеатрів AMC з початку року зросла у 60 разів. Цьому посприяли користувачі Reddit

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вартість американської мережі кінотеатрів AMC з початку року зросла у 60 разів. Цьому посприяли користувачі Reddit

Вартість американської мережі кінотеатрів AMC протягом року зросла на понад 3 000% завдяки користувачам форуму Reddit.

Про це пише Bloomberg.

Акції мережі подорожчали на 95%, що призвело до зростання капіталізації мережі до $31,3 млрд. Протягом 2020 року ринкова вартість AMC не перевищувала $500 млн і ще кілька місяців тому компанія перебувала на межі банкрутства. Велика мережа кінотеатрів сильно постраждала через пандемію коронавірусу.

Вартість акцій мережі довгий час не перевищувала й $2. Проте 28 січня 2021 року на торгах ціна акцій AMC підскочила до $16 за одну. Зростання вартості цінних паперів кіномережі викликане діями користувачів платформи Reddit з тематичного форуму про інвестиції. Вони почали масово скуповувати акції мережі, що дозволило тим вирости в ціні. Так група дрібних інвесторів веде «війну» з великими хедж-фондами, які заробляють на здешевленні компаній.

  • Подібна ситуація трапилася з колись найбільшою мережею торгівлі відеоіграми GameStop. Її вартість зросла на 8 000%, а фінансисти, які заробляли на здешевленні компанії, зазнали мільярдних збитків. Цьому посприяли два мільйони користувачів форуму Wall Street Bets. Вони почали скуповувати акції, щоб «покарати» шортселлерів — біржових гравців, які заробляють на падінні акцій.