Керівника «Сєвєродонецького обʼєднання Азот» підозрюють у несплаті 20 млн грн податків. Він звинувачення відкидає

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Керівника «Сєвєродонецького обʼєднання Азот» підозрюють у несплаті 20 млн грн податків. Він звинувачення відкидає

Леонід Бугайов, голова правління «Сєвєродонецького об'єднання Азот».

Group DF

Прокуратура оголосила підозру голові правління компанії «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» в ухилянні від сплати 20 мільйонів гривень податків.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

За вказівкою посадовця у 2017 році з розрахункових рахунків «Азоту» незаконно виводили кошти на інші підприємства холдингу під виглядом безпроцентної позики та фінансової допомоги. У такий спосіб підозрюваний умисно ухилився від сплати податку на доходи фізичних осіб.

За висновками судової економічної експертизи, своєчасно до державного бюджету не надійшло понад 20 мільйонів гривень податку. На цей час вирішується питання щодо оголошення підозрюваного в розшук.

Прокуратура не повідомляє імʼя чиновника, але за даними з сайту компанії, головою правління є Леонід Бугайов. «Сєвєродонецький Азот» є одним з підприємств холдингу Ostchem, який обʼєднує активи Group DF Дмитра Фірташа.

У коментарі «Бабелю» адвокат Бугайова спростувала звинувачення з боку прокуратури. «Нас подібні повідомлення прокуратури абсолютно не дивують. Такі суперечки з податковими органами виникають систематично. Проти топменеджерів безпідставно порушуються десятки надуманих кримінальних справ. Ми звикли до щомісячних перевірок різних держорганів, до безкінечного потоку підозр. На жаль, це невідʼємна частина бізнес-клімату в Україні», — заявила адвокат Анна Чишинська.

Вона пояснила, що Бугайов не отримував підозру, а про звинувачення стало відомо з офіційного повідомлення прокуратури та ЗМІ. «Суть претензій ми не можемо прокоментувати, поки детально з ними не ознайомимося», — пояснила юрист.

Вона зазначила, що «Сєвєродонецький Азот» працює виключно в правовому полі, а всі передбачені законодавством податки повністю оплачені підприємством, що «Азот» готовий підтвердити документально.

«Ми категорично відкидаємо всі звинувачення стосовно Леоніда Бугайова як безпідставні, впевнені в своїй правоті та маємо намір відстоювати свою позицію в судовому порядку», — резюмувала адвокат голови правління.