В Україну вперше ввезли вакцину від коронавірусу для приватної компанії: 500 доз Johnson & Johnson

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
В Україну вперше ввезли вакцину від коронавірусу для приватної компанії: 500 доз Johnson & Johnson

Japanexperterna.se / Flickr

В Україну ввезли 500 доз вакцини від коронавірусу американської компанії Johnson & Johnson, яка поки що не сертифікована МОЗ.

Про це повідомляється на офіційному сайті про вакцинацію в Україні.

«Вакцина виробництва Johnson & Johnson ще не зареєстрована в Україні. 500 доз цієї вакцини були завезені на територію нашої держави згідно з затвердженим порядком ввезення незареєстрованих лікарських засобів, стандартних зразків, реагентів виключно для вакцинації працівників приватної компанії, яка оплатила її вартість, організувала доставку та забезпечила дотримання температурного режиму», — зазначили у МОЗ.

Там розповіли, що співробітники цієї компанії працюють на Алясці (США) у галузі рибальства, а без вакцин їх не пускали до країни. Вакцина від Johnson & Johnson у США сертифікована. Усю відповідальність за вакцинацію взяла на себе приватна компанія, а МОЗ дозволив їй ввезти в Україну цю вакцину.

  • Українців, які їдуть працювати до Польщі, будуть вакцинувати від коронавірусу на польсько-українському кордоні. На прикордонних переходах у Підкарпатському воєводстві охочим потрапити до Польщі пропонуватимуть однодозову вакцину Johnson & Johnson.
  • Вакцина Johnson & Johnson є першою вакциною від коронавірусу, яка потребує введення лише однієї дози. Також її легко транспортувати — вона може зберігатися у звичайних холодильниках до трьох місяців. Дані великих клінічних випробувань показують, що вакцина ефективна також і для літніх людей.