У Севастополі зірвали показ пропагандистського фільму бойовиків «Ополченочка». Замість нього показали «стрічку про героїв АТО»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Під час кінофестивалю «Золотий витязь» в анексованому Севастополі зірвався показ пропагандистського фільму бойовиків «Ополченочка». Замість нього показали «стрічку про героїв АТО».

Про це пише «Крим.Реалії».

На відео, яке оприлюднили в YouTube, видно, як фільм не змогли увімкнути в кінотеатрі «Москва». Режисер стрічки Роман Разум одразу заявив, що це диверсія. Він також поскаржився, що його фільм не увійшов до конкурсної програми, а організатори фестивалю не оплатили проїзд з Луганська та проживання.

Згодом організатори фестивалю повідомили, що фільм покажуть 25 травня в кінотеатрі «Моряк». Разум також написав у своєму Telegram-каналі, що після інциденту організатори компенсували витрати на проїзд.

«Я не раз сам особисто бачив, що в інтернеті є українські фільми про героїв АТО, які перейменовані в «Ополченочку». Укропатріоти роблять це спеціально з метою підсунути глядачеві фейковий фільм. Судячи з усього, технічний персонал кінофестивалю «Золотий витязь» завантажив таку версію, хоча спеціальну копію нашого фільму ми відправляли їм і кілька днів поспіль обговорювали технічні питання показу. Найгіршим виявилося те, що був несправним проєктор, і показати фільм запрошеним глядачам взагалі не вдалося», — зазначив він.

  • Фільм «Ополченочка» був знятий в Луганську за підтримки окупаційної адміністрації. Він розповідає про жінок у лавах бойовиків. Прем’єра фільму відбулася у травні 2019 року.
  • Згодом виявилося, що героїня першого фільму бойовиків «Ополченочка» Світлана Дрюк, яку охрестили «народним героєм Новоросії», ще в березні 2019 року перейшла на бік України.