США депортують росіянина за спробу кібератаки на завод Tesla. Він уже відсидів у вʼязниці

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
США депортують росіянина за спробу кібератаки на завод Tesla. Він уже відсидів у вʼязниці

Soeren Stache / picture alliance via Getty Images

У США федеральний суд штату Невада засудив громадянина Росії, 27-річного Єгора Крючкова до 10 місяців тюремного ув’язнення за спробу отримати доступ до комп’ютерної системи заводу компанії Tesla, аби вкрасти технологічні секрети й отримати викуп. Оскільки він відбув вже цей термін, його депортують із країни.

Про це повідомляє Associated Press.

Крім арешту та депортації, суддя постановив стягнути з росіянина $14 825 компенсації витрат на внутрішнє розслідування. Якщо Крючков повернеться у США, за ним встановлять федеральний нагляд на три роки.

highdoge / Instagram

Улітку 2020 року Крючков запропонував одному з працівників заводу Tesla $500 тисяч за установку на комп’ютері заводу програми, за допомогою якої він планував отримати доступ до технологічних секретів, щоб шантажувати компанію і вимагати викуп. Працівник заводу відразу повідомив про це керівництву, а Крючкова заарештували. Він відбув у вʼязниці 10 місяців.

Зазначимо, що в місті Ріно в Неваді розташований найбільший завод фірми Tesla, що випускає електробатареї — один із ключових компонентів автомобілів.