Прем’єр Шмигаль: Розмитнити авто в Україні можна буде через «Дію»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Прем’єр Шмигаль: Розмитнити авто в Україні можна буде через «Дію»

Sergii Kharchenko / NurPhoto via Getty Images

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував спрощення митного оформлення транспортних засобів. Авто можна буде розмитнити за допомогою порталу і додатку «Дія».

Про це глава уряду після відповідної наради з Міністерством цифрової трансформації та Міністерством фінансів повідомив у Telegram.

«Згідно з пропозиціями, розмитнити авто можна буде просто за допомогою смартфону — через портал і додаток «Дія». Усунення бюрократичних перепон, мінімізація людського фактора та викорінення корупції стануть поштовхом до реформи митниці», — наголосив Шмигаль.

Він додав, що доручив уряду опрацювати й подати остаточні пропозиції до проєкту. Але точні терміни, коли він буде реалізований, не назвав.

  • Президент Володимир Зеленський 12 травня підписав закон про пільгове розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією.
  • Раніше голова податкового комітету Ради Данило Гетманцев заявив, що парламент ухвалить закон, який дозволить розмитнити автомобіль з іноземною реєстрацією за тисячу євро.
  • У грудні 2019 року Рада відтермінувала запровадження штрафів за нерозмитнений транспорт з іноземною реєстрацією — до 170 тисяч гривень і конфіскації. Ці штрафні санкції не діють і досі.