«Слуга народу» збирається на засідання фракції. Обговорять обіг зброї та розмитнення авто

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
«Слуга народу» збирається на засідання фракції. Обговорять обіг зброї та розмитнення авто

Кузьмін Олександр / УНІАН

Нардепи від «Слуги народу» 15 лютого проведуть засідання фракції, на якому обговорять низку законопроєктів на пленарний тиждень.

Про це пише пресслужба партії.

Серед основних документів — законопроєкти № 4335 про обіг цивільної вогнепальної зброї та 4643-д та 4644-д про спрощення та здешевлення розмитнення автомобілів на європейських номерах.

Також нардепи розглянуть постанови про скасування результатів голосування за деякі закони, а саме: за погодження містобудівної документації з головним архітектором міста чи району, що суперечить нормам чинного законодавства та закон, що передбачає набуття права власності на земельну ділянку при придбанні розташованої на ній нерухомості.

Серед питань для обговорення також вказані кадрові питання, однак не уточнено, які саме. Ймовірно, йдеться про призначення Юрія Вітренка міністром енергетики, чию кандидатуру хочуть винести до сесійної зали вже втретє.

Нардеп та представник Кабміну у Раді Василь Мокан підтвердив, що питання Вітренка планують обговорити на засіданні фракції. Також буде порушене питання і про відставку Олега Уруського з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

  • Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у п’ятницю, 19 лютого, виступить у Верховній Раді під час години запитань до уряду. Народні депутати заслухають прем’єра з ряду питань — таких як вакцинація, тарифи, питання оборони та співпраці з Міжнародним валютним фондом.