Переможницею конкурсу «Міс Всесвіт-2021» стала представниця Мексики

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Переможницею конкурсу «Міс Всесвіт-2021» стала представниця Мексики

Instagram / andreamezamx

Переможницею конкурсу краси «Міс Всесвіт-2021», який відбувся 16 травня у США, в штаті Флорида, стала 26-річна представниця Мексики Андреа Меза.

Меза отримала корону «Міс Всесвіт» на 69-му щорічному конкурсі, який був відкладений минулого року через коронавірус.

Загалом у конкурсі брали участь 73 жінки, друге місце посіла Міс Бразилія Джулія Гама, а третє — Міс Перу Яник Масета дель Кастільо.

Корону на голову Андреа Меза вдягла Зозібіні Тунзі, перша чорношкіра переможниця з Південної Африки, яка утримувала титул з грудня 2019 року.

Меза — модель, візажист та програміст, до того ж вона активно виступає проти гендерного насильства.

Декілька жінок також використали свою участь у конкурсі, щоб звернути увагу людей на низку соціальних та політичних проблем. Зокрема, Міс Всесвіт Сінгапур Бернадетт Белль Онг, Міс Всесвіт Мʼянма Ма Тузара Вінт Луїн, Міс Всесвіт Уругвай Лола де лос Сантос вийшли у національних костюмах, закликавши зупинити антиазійську ненависть, дискримінацію ЛГБТ-товариств і політичну кризу в М’янмі.

Зазначимо, представниця України Єлизавета Ястремська не пройшла у фінал.

  • «Міс Всесвіт» — це американський конкурс, який проводиться щорічно з 1952 року. Його власником свого часу був експрезидент США Дональд Трамп.
  • В Україні відбірковий конкурс до «Міс Всесвіт» — «Міс Україна Всесвіт» проводиться з 2005 року. Його засновницею та першою власницею ліцензії в Україні була Олександра Ніколаєнко-Рaффiн, дружина відомого американського підприємця Філа Раффiна.