«Час, коли потрібно відповідати». В Офісі президента відреагували на слова Кличка про тиск на владу Києва

Автори:
Марія Жартовська, Олег Панфілович
Дата:
«Час, коли потрібно відповідати». В Офісі президента відреагували на слова Кличка про тиск на владу Києва

Кароліна Ускакович / «Бабель»

В Офісі президента вважають необґрунтованою заяву мера Києва Віталія Кличка про те, що обшуки, які силовики проводили на комунальних підприємствах столиці, є спробою тиску на київську владу.

Про це в коментарі «Бабелю» повідомив радник глави ОП Михайло Подоляк.

«Все, що сьогодні відбувається в Києві, має пряме відношення не до великої політики, а тільки до наших традиційних моделей тіньового управління. Варто запитати: «Хлопці, а чому місто виглядає недоглянутим; триває тотальна забудова парків; вартість тих чи інших сервісних робіт перевищує середньоринкові в три-чотири рази» — і відразу починається відверта істерика про «політичне замовлення», — пояснив Подоляк.

На думку радника Єрмака, зараз настає час, «коли потрібно починати відповідати тільки за той сегмент своєї відповідальності, який прописаний в конкретному посадовому функціоналі».

«Міський голова — це дороги, парки, транспорт, вулиці, тарифи, лікарні, мости, впорядковані МАФи і... все. Будь-яке місто має конкретні параметри успішності або неуспішності з точки зору управління. А комунальні підприємства мають цілком конкретні бюджети під конкретні завдання. Завдання не виконане? Є питання», — підкреслив Подоляк.

Радник глави ОП також зазначив, що «робота в керівному складі місцевого самоврядування зовсім не звільняє від відповідальності перед державою за дотримання тих чи інших законів».

  • Київська міська прокуратура 11 і 12 травня обшукувала офіси комунальних підприємств столиці у справах про незаконне заволодіння коштами, ухилення від сплати податків, зловживання службовим становищем, незаконні побори з підприємств і «кришування» нелегального бізнесу.