На аукціоні Sothebyʼs продали картину Бенксі «Метальник квітів». Лот уперше можна було купити за криптовалюту

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
На аукціоні Sothebyʼs продали картину Бенксі «Метальник квітів». Лот уперше можна було купити за криптовалюту

young shanahan / Flickr

На аукціоні Sothebyʼs 12 травня продали картину британського вуличного художника Бенксі Love Is In The Air («Любов витає в повітрі»), яка також відома під назвою «Метальник квітів».

Про це повідомляється в Twitter аукціонного дому.

Картина пішла з молотка за $12,9 мільйона. Спочатку роботу оцінювали в $3—5 мільонів. Торги тривали 14 хвилин. Зазначається, що картина стала першим фізичним лотом в історії Sothebyʼs, який можна було купити не тільки за звичайні гроші, але й за криптовалюту — біткоїни або ефіріум.

Бенксі створив графіті «Любов витає в повітрі» (інші назви — «Лють» і «Метальник квітів») у 2003 році у Віфлеємі, невдовзі після будівництва стіни, що відокремлює Ізраїль від Західного берега річки Йордан.

  • Раніше повідомлялося, що художник Бенксі позбувся прав на одну зі своїх найзнаменитіших робіт — «Метальник квітів». Відповідне рішення ухвалив Офіс Європейського Союзу з інтелектуальної власності (EUIPO).
  • Представники художника подали до суду на компанію з виробництва листівок Full Colour Black, яка використовувала зображення графіті на своїх листівках. EUIPO не став на сторону Бенксі, оскільки художник відмовився розкрити свою особу.