The Guardian: Бенксі профінансував судно для порятунку нелегальних мігрантів у Середземному морі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
The Guardian: Бенксі профінансував судно для порятунку нелегальних мігрантів у Середземному морі

Twitter / LouiseMichel

Британський вуличний художник Бенксі профінансував судно, яке рятує біженців із Близького Сходу, які намагаються потрапити до Європи через Середземномор’я.

Про це пише The Guardian.

Моторний човен назвали «Луїза Мішель» — на честь французької активістки ХІХ століття. Як пише видання, човен таємно вирушив у Середземне море 18 серпня з порту в Іспанії та зміг урятувати 89 біженців, зокрема 14 жінок і чотирьох дітей.

Зазначається, що наразі судно шукає місце, де воно могло б безпечно пристати й висадити біженців на суходіл. Операція проводилася таємно і без дозволу влади Середземноморських країн через занепокоєння, що зайва публічність могла завадити порятунку людей.

Екіпаж судна складається з європейських активістів з великим досвідом пошуково-рятувальних операцій. Човен пофарбували в яскраво-рожевий колір і прикрасили малюнком Бенксі, на якому дівчина в рятувальному жилеті тримає рятувальний круг у формі серця. Як пише видання, 31-метрова яхта «Луїза Мішель» іде під німецьким прапором. Відомо, що човен раніше належав французькій владі.

  • Наприкінці липня у четвертому найстарішому аукціонному домі світу Sothebyʼs продали триптих вуличного художника Бенксі за $2,9 мільйона. Усі три картини маслом присвячені європейській міграційній кризі.
  • Бенксі подарував лікарні у Великій Британії картину про коронавірус і лишив працівникам записку.