Хакери вкрали імена, номери та паролі десятків мільйонів користувачів Glovo — і продають їх у даркнеті

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Хакери вкрали імена, номери та паролі десятків мільйонів користувачів Glovo — і продають їх у даркнеті

César / Flickr

Група хакерів отримала доступ до конфіденційних та облікових даних десятків мільйонів клієнтів, водіїв і працівників додатка для доставки Glovo.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на компанію Yarix, що займається кібербезпекою.

Дані вкрали наприкінці квітня. У компанії є докази, що зловмисники намагаються продати у даркнеті приблизно 160 гігабайтів імен, номерів телефонів, паролів і даних, повʼязаних із платіжними системами клієнтів. Цей масив даних продається приблизно за $85 тисяч.

Мірко Гатто, генеральний директор Yarix, сказав, що його компанія змогла отримати витяги зі вкраденої бази даних, які містили платіжні реквізити й облікові дані для доступу до Glovo.

«Користувачам Glovo наполегливо рекомендується змінити пароль і стежити за своїми кредитними картами, щоб переконатися у відсутності ненормальних платежів», — сказав Гатто.

Водночас представник Glovo стверджує, що третя сторона не отримала доступ до даних кредитних карток. Також українське представництво підтвердило «Бабелю», що дані кредитних карток не були відкриті, оскільки компанія не зберігає таку інформацію, а всі паролі є зашифрованими.