Правоохоронці прийшли з обшуками у «Спецжитлофонд» — підозрюють розкрадання понад 10,5 мільйона гривень

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Правоохоронці прийшли з обшуками у «Спецжитлофонд» — підозрюють розкрадання понад 10,5 мільйона гривень

National Bank Of Ukraine / Flickr

У Києві проводять обшуки в офісі КП «Спецжитлофонд» і приміщеннях підрядних організацій у справі про розкрадання понад 10,5 мільйона гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, упродовж 2018—2020 років між «Спецжитлофондом» і підрядним підприємством було укладено низку договорів підряду на виконання будівельних робіт.

Як з’ясувалося, співробітники «Спецжитлофонду» за змовою з керівником підрядної організації підписали акти прийому виконаних будівельних робіт, хоча вони не були виконані в повному обсязі та якості.

Наразі встановлюються всі обставини правопорушень.

  • Підприємство «Спецжитлофонд» було створене Київською міськрадою 1 березня 2001 року, воно підпорядковується Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА.
  • У січні 2020 року детективи НАБУ повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем колишньому директору «Спецжитлофонду». За даними слідства, через дії підозрюваного громада Києва недоотримала 5,9 мільйона гривень.
  • Напередодні, 11 травня правоохоронці обшукали комунальне обʼєднання «Київзеленбуд» у справі про несплату податків на суму понад 30 мільйонів гривень.