Загострення в Ізраїлі: центральний регіон країни зазнав ракетного обстрілу з сектора Гази

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Загострення в Ізраїлі: центральний регіон країни зазнав ракетного обстрілу з сектора Гази

Рух ХАМАС та бойовики «Ісламського джихаду» завдали масованого ракетного удару по центральному регіону Ізраїлю.

Про це пише Times of Israel.

Обстріл почався близько 20:45. Ракети випустили по населених пунктах в районі Гуш-Дана, Шарона і прибережної низовини.

Після 21:00 ракетний обстріл Гуш-Дана продовжився. Попереджувальні сирени звучали в Тель-Авіві, Герцлії, Гіватаїмі, Рішон ле-Ціоні, Бат-Ямі та практично у всіх містах і населених пунктах центру країни. Члени руху ХАМАС заявили, що випустили понад 130 ракет. Зазначається, що майже усі снаряди були перехоплені ізраїльською системою протиповітряної оборони «Залізний купол».

В результаті обстрілу в ізраїльському місті Рішон-ле-Ціон неподалік від Тель-Авіва загинула жінка. Десятки людей отримали поранення та травми легкого або середнього ступеня тяжкості.

  • Увечері 10 травня рух ХАМАС і бойовики «Ісламського джихаду» почали масований ракетний удар по півдню Ізраїлю, який тривав до 13:00 11 травня. По містах Ізраїлю випустили понад 300 ракет, а армія у відповідь почала операцію в секторі Газа під назвою «Страж Стіни».
  • Перед цим ХАМАС висунув ультиматум — вивести всіх ізраїльських військових і поліцію з Храмової гори і з кварталу Шейх Джар в Єрусалимі, де з 7 травня тривають заворушення та сутички. 10 травня о 18:00 по околицях Єрусалима було завдано ракетного удару.