Уламки ступеня китайської ракети Long March-5B впали в Індійський океан

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Частина уламків ступеня китайської важкої ракети-носія Long March-5B Y2, яка вивела на орбіту основний модуль майбутньої космічної станції КНР, згоріла при вході в атмосферу Землі, а інша частина впала в акваторії Індійського океану.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на державні ЗМІ Китаю.

Зазначається, що значна частина уламків згоріла в атмосфері, а решта впала на захід від Мальдівів. Про постраждалих або руйнування від падіння не повідомляється. США раніше попереджали про такі ризики.

Відпрацьований ступінь не мав засобів активного маневру для сходу з орбіти. Його суха вага становила майже 18 тонн з висотою у 33,2 метра і діаметром в 5 м.

Космічні війська США, які відстежували ракету, підтвердили падіння уламків в океан.

  • Китай будує свій аналог Міжнародної космічної станції. МКС завершить свою роботу в 2024 році. Китай планує розгорнути свою станцію вже до 2022 року. 29 квітня на орбіту вивели основний модуль Tianhe майбутньої станції. КНР запустить ще 11 ракет для добудови.
  • 5 травня в Пентагоні та Космічних військах США заявили, що ракета вийшла з-під контролю і її великі уламки можуть завдати шкоди. Китай закликав не хвилюватися.