Убивство Джорджа Флойда: Експоліцейський Шовен сумнівається в обʼєктивності вироку і просить про новий суд

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Убивство Джорджа Флойда: Експоліцейський Шовен сумнівається в обʼєктивності вироку і просить про новий суд

Hybrid / Unsplash

У США колишній поліцейський Дерек Шовен, якого визнали винним у ненавмисному вбивстві афроамериканця Джорджа Флойда, засумнівався в обʼєктивності свого вироку та попросив про новий судовий розгляд.

Про це повідомляє BBC.

Адвокат мотивував клопотання тим, що досудовий розголос вплинув на проведення справедливого процесу. А оскільки суд не ізолював присяжних і не переконав їх уникати всіх засобів масової інформації, то вони «піддавалися залякуванням і тиску на расовому ґрунті».

Загалом у заяві Шовена йдеться про вісім випадків зловживання з боку суду. Крім того, в апеляції стверджується, що розслідування справи мало упереджений характер.

Нагадаємо, 21 квітня суд присяжних визнав Шовена винним у вбивстві Флойда. Йому загрожує до 75 років ув’язнення.

  • Протести у США спалахнули 25 травня 2020 року після появи відео, на якому поліцейський Дерек Шовен душив коліном беззбройного афроамериканця Джорджа Флойда, поки той не помер.
  • 7 жовтня 2020 року обвинуваченого в убивстві Джорджа Флойда Дерека Шовена відпустили під заставу в мільйон доларів. Де він взяв гроші на заставу — невідомо. Колишній поліцейський перебував під вартою з кінця травня 2020 року.