Офіс Зеленського вимагає від поліції розслідувати марш на честь дивізії СС «Галичина»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Офіс Зеленського вимагає від поліції розслідувати марш на честь дивізії СС «Галичина»

Facebook / ВГО «Сокіл»

Офіс президента закликав правоохоронців провести розслідування та притягнути до відповідальності організаторів і учасників маршу до річниці створення дивізії Ваффен-СС «Галичина».

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Категорично засуджуємо будь-які прояви пропаганди тоталітарних режимів, зокрема націонал-соціалістичного, і спроби переглянути правду про Другу світову війну. Не було й не могло бути жодного українського інтересу в тому, що нацисти намагалися використовувати людей на захоплених територіях заради своїх цілей. Розгром нацизму був перемогою для нашого народу. Українці разом з іншими народами вибороли право на життя», — заявили в Офісі президента.

Офіс президента очікує, що Національна поліція та Міністерства внутрішніх справ встановлять всі обставини того, що відбулося, і притягнуть до відповідальності всіх винних у порушенні закону.

Крім того, ОП очікує від голови Київської міської державної адміністрації перевірки системи погодження масових акцій у столиці та повного звіту перед громадою Києва про те, чому стало можливим проведення маршу.

«Підкреслюємо, що влада в будь-якому цивілізованому місті не повинна миритися з тим, що організатори подібних акцій мають змогу ввести в оману як правоохоронців, так і очільників міста щодо своїх справжніх цілей», — заявили в ОП.

  • 28 квітня в центрі Києва пройшов марш вишиванок у річницю створення дивізії «Галичина», яка з 1943 до 1945 року воювала у Другій світовій війні у складі Ваффен-СС нацистської Німеччини.
  • Марш організували націоналістичні організації «Суспільство майбутнього», «Правий сектор», ВО «Свобода», внуки ветеранів дивізії «Галичина», Союз ветеранів АТО, ініціатива Ukrainian military Honor та інші. У ньому взяли участь кілька сотень людей.