МЗС засудило марш на честь роковин створення дивізії СС «Галичина»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністерство закордонних справ України засудило проведення маршу на честь створення дивізії СС «Галичина», який відбувся 28 квітня в Києві.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

«МЗС рішуче засуджує будь-які прояви глорифікації військ Ваффен-СС. Нагадуємо, що пропаганда тоталітарних режимів, зокрема націонал-соціалістичного, заборонена в Україні», — наголосили у відомстві.

Відомство нагадало, що за тиждень Україна вшановуватиме пам’ять мільйонів українців і представників інших народів, які загинули від рук нацистів. «Маємо дбати, щоб до будь-якого виправдання нацистських злочинів була нульова толерантність української держави та суспільства», — додали в МЗС.

  • 28 квітня в центрі Києва пройшов марш вишиванок у річницю створення дивізії «Галичина», яка з 1943 до 1945 року воювала у Другій світовій війні у складі Ваффен-СС Німеччини.
  • Марш організували націоналістичні організації «Суспільство майбутнього», «Правий сектор», ВО «Свобода», внуки ветеранів дивізії «Галичина», Союз ветеранів АТО, ініціатива Ukrainian military Honor та інші. У ньому взяли участь декілька сотень людей.