Антимонопольна служба Росії оштрафувала Apple на $12 мільйонів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Videvo

Федеральна антимонопольна служба Росії оштрафувала корпорацію Apple на 906 млн рублів ($12 мільйонів) за зловживання домінантним становищем на ринку.

Про це повідомляє «Медуза».

Штраф наклали після скарги «Лабораторії Касперського». Розробник програмного забезпечення заявив, що Apple необґрунтовано урізала функціональність його нової версії додатку для батьківського контролю «Kaspersky Safe Kids» (KSK). При цьому Apple вивела на ринок власний додаток з аналогічними функціями «Screen Time».

Як пише «Медуза», розгляд почався в серпні 2019 року, а завершилося в серпні 2020 року. Також ФАС зобовʼязала Apple не надавати переваг власним додаткам у порівнянні з додатками сторонніх розробників і забезпечити для розробників додатків «батьківського контролю» можливість поширення додатків в App Store без втрати важливого функціоналу.

  • У червні минулого року в Росії судові пристави порушили справи про примусове стягнення з компаній Facebook і Twitter призначених судом штрафів у розмірі 4 млн рублів (понад $58 тис.) за відмову перенести сервери з даними російських користувачів у РФ.