У Росії примусово стягнуть із Facebook і Twitter по 4 млн рублів штрафів. Компанії відмовилися переносити дані користувачів у РФ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Christian Bodhi / Pixabay

У Росії судові пристави порушили справи про примусове стягнення з компаній Facebook і Twitter призначених судом штрафів у розмірі 4 млн рублів [понад $58 тис.] за відмову перенести сервери з даними російських користувачів до РФ.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Видання пише, що Роскомнагляд неодноразово направляв листи Facebook і Twitter з вимогою забезпечити зберігання даних російських користувачів на серверах, що перебувають на території Росії. Проте компанії не відповідали на них.

Раніше суд Таганського району Москви оштрафував компанії Twitter і Facebook на 4 млн рублів кожну за відмову перенести сервери з даними користувачів до Росії.

60 днів, Передбачений законом на оплату штрафів термін у 60 днів завершився. За цей час Facebook не виконала рішення суду. Видання пише, що поки нема інформації, чи сплатила штраф Twitter.

Раніше глава Роскомнагляду Олександр Жаров заявляв, що у компаній був час до 31 січня на те, щоб відповісти на запит про локалізацію даних росіян. Також він наголошував, що «майже всі 100% операторів виконують цю вимогу щодо локалізації».

  • У 2016 році за відмову локалізувати дані росіян на вимогу Роскомнагляду була заблокована соцмережа LinkedIn.
  • Раніше Роскомнагляд зобовʼязав додаток для онлайн-знайомств Tinder передавати ФСБ листування й особисті дані користувачів. Tinder відмовився це робити.